Leírás
Az elmúlt években a matcha megítélése sokat fejlődött a teakedvelő közönség körében, divatos italból állandó kedvencé vált.
Igazi kötelező darab minden ezzel foglalkozó áruház kínálatában, a zöld tea szerelmeseinek igénye folyamatosan növekszik. A kizárólagos teafogyasztás mellett a Matcha-t egyedülálló aromájának köszönhetően a szakácsok is szívesen használják a sütés és főzés összetevőjeként.
Ma már számtalan recept létezik matcha felhasználásával. Nem csak felhasználják összetevőként, hanem a desszertek és sós sütemények különleges alkotórészévé vált.
A teakészítés legfontosabb része a megfelelő előkészítés, és a minőségi alapanyagok használata. Fontos minőségi jellemző a ragyogó jade zöld színe.
A teaszertartás a lélekről szól. A matcha port forró vízben (kb. 70-80 °C) felverjük, lehetőleg bambusz habverővel, hogy habos, sötétzöld italt kapjunk. Az eredmény: egyedülállóan krémes, gazdag és gyönyörű zöld tea. Az íz, amelyet „umami”-ként írnak le, ami „jó ízt” jelent friss fűre emlékeztet, tejes és krémes jegyekkel. Soha sem keserű, ha mégis az lenne, akkor az az alacsony minőség jele.
A matcha a kávé alternatívája, az eszpresszó a zöld teák között.
Mert a matcha is tartalmaz koffeint, és a kávéval ellentétben hosszabb ideig marad a szervezetben. Hosszú ideig, ami stabil energiaszintet eredményez.
Máté András –
a rendelésem időben megjött, a tea íze érdekes
Zsuzsi –
A csomagolás, kiszállítás, a tea minősége mind kiváló.